+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Káros sugárzások mérése

A sugárzás nem látható és nem érezhető, de bele lehet halni!

Káros sugárzások mérése otthonában, munkahelyén akár 24 órán belül. Reális árakon dolgozunk, rejtett költségek nélkül. Megrendelőlap alapján árajánlatot készítünk. A műszeres mérést könnyen értelmezhetően azonnal kiértékeljük. Ügyfeleinket díjtalan tanácsadással támogatjuk.

Sugárzások mindenhol jelen vannak, mennyiségük, mértékük, valamint a zónában eltöltött idő meghatározza a szervezetet érő káros következményeket.
Igényelje szolgáltatásunkat, ingatlan adás-vétel előtt ha bizonytalan az építőanyag eredetében, illetve ha felújítás során az aljzatban vagy födémben salakot talál.
Ha szeretne családja számára biztonságos életteret kialakítani.
Ha a megvásárolni kívánt ingatlan közelében trafó, magasfeszültségű vezeték, antennák, erőmű látható.
Ha kíváncsi munkahelyén, lakóhelyén, hálószobájában jelenlevő elektromos és mágneses terek nagyságára, wifi veszélyeire, a védekezés módjára.

Radioaktív sugárzásmérés

 • Ingatlan helyszíni bemérés 1 m2: 500 Ft
 • Telek helyszíni bemérés 1 m2: 40 Ft

Kiszállás oda-vissza: 180 Ft/km (A kiszállási díj nem csak üzemanyagpénz, hanem az összes olyan költséget tartalmazza, ami egy utazással kapcsolatban felmerül. Pl. autó üzemeltetés költsége, autópályadíj, utazási idő amely munkaidőnek számít, adók.)

 • Székhelyünkre eljuttatott minta sugárzásmérés, kiértékelés 30 000 Ft. Ugyanazon anyagból származó több minta vizsgálata az alapdíjon felül további 8 000 Ft/minta.

Jegyzőkönyv: 10 000 Ft/db

 Az ionizáló (radioaktív) sugárzások mérésére szolgáló műszer Geiger számláló Gamma Scout Online

Ezt a sugárzást közvetlenül nem lehet érzékelni. Leukémiát és csontvelő rákot okoz. Környezetünkben mindenütt jelen van alap- vagy háttérsugárzás formájában. Aggodalomra akkor van ok, amikor a gammasugárzás valamilyen okból felerősödik. Állandó radioaktív sugárzást mérhetünk a két világháború között épült épületekben is, ahol a padló vagy parketta alatt feltöltésként salakot használtak. Ugyanis az égés során az elégett anyag térfogata csökken, de a benne lévő radon nem ég el. A térfogat csökkenésével a radontartalom a salakban besűrűsödik, és több helyen az engedélyezett egészségügyi szint határát meghaladja. A radioaktív sugárzás ellen semmilyen védelmi lehetőség nincs. A sugárzó anyagot el kell távolítani! Ahol a padlót felszedik, a salakot eltávolítják, a parketta alá betonaljzatot készítenek, a sugárzás megszűnik.

Komolyabb veszélyforrást jelenthetnek a régebbi építésű és azbeszt  szigetelésű lakások, acélszerkezetű üzemcsarnokok, csővezetékek (pl. ivóvíz hálózat), kazánok, tető és oldal-pala, hullámpala, kémények. Hazánkban 2005. január 1-től valamennyi azbeszt termék előállítása és értékesítése TILOS! 1990-ig gázszilikát-téglából épült házak falai - a szürke színű nagyméretű téglák, mivel az alkalmazott adalékanyag régebben erőművi pernye volt szintén aggodalomra adhat okot. Nem hiába ma már homok adalékanyaggal gyártják - a fehér színű téglákat, melyek egészségügyi szempontból nem jelentenek veszélyt.

Elektromos és mágneses sugárzásmérés

 • Ingatlan helyszíni bemérés kettő műszerrel, alacsony és magas frekvencián 1 m2: 600 Ft
 • Telek helyszíni bemérés 1 m2: 40 Ft

Kiszállás oda-vissza: 180 Ft/km (A kiszállási díj nem csak üzemanyagpénz, hanem az összes olyan költséget tartalmazza, ami egy utazással kapcsolatban felmerül. Pl. autó üzemeltetés költsége, autópályadíj, utazási idő amely munkaidőnek számít, adók.)

Jegyzőkönyv: 10 000 Ft/db

Elektroszmog teszter
Profi épületbiológiai mérés-technikusok számára készült eszköz. Megkülönbözteti a pulzáló sugárzást a nem pulzálótól, a differenciált határérték összevetés lehetőségeit is tartalmazza. Az alkalmazott széles sávú mérési eljárásnak köszönhetően igen gyorsan juthatunk megbízható eredményekhez.

Elektroszmog analizátor
Kombinált mérőkészülék professzionális mérési technikát biztosít. Az első olyan készülék, amely a hálózati áram (50 Hz) mellett a vasúti felsővezeték biológiailag fontos frekvenciáját is érzékeli, amely frekvencia a vasútvonalaktól néhány km-re is bizonyíthatóan észlelhető. A hálózati feszültségnek pl. a trafó állomásokból származó felharmonikusai is hamisítatlanul megjelennek. Egyedülálló nagy felbontása, a szigorú épületbiológiai határértékekkel való összehasonlítást is megengedi.

Soha nem volt az emberi szervezet kitéve ilyen elektroszmog terhelésnek. A technikai eszközök elterjedése magával hozta a környezetben bekövetkező radikális változást. Ez a sugárözön, amiben élünk nem természetes közeg, biológiai értelemben vett életünkhöz ezekre az energiákra nincs szükségünk.

Rövid távú hatások

A magasfeszültségű vezetékek, valamint trafók, transzformátorházak védősávon belül található ingatlanokban tartózkodók potenciális alanyai az elektromos és mágneses sugárzás életet veszélyeztető következményeinek.

Neurológiai: fejfájás, szédülés, hányinger, koncentrálási nehézség, emlékezetkiesés, ingerlékenység, depresszió, szorongás, álmatlanság, fáradtság, gyengeség, remegés, izomgörcsök, zsibbadás, bizsergés, megváltozott reflexek, izom-és ízületi fájdalom, láb / lábfej fájdalom "Influenzaszerű" tünetek, láz. További súlyos következmények közé tartoznak a görcsök, bénulás, pszichózis és a szélütés.
Szívbetegségek: szívdobogás, ritmuszavarok, fájdalom vagy nyomásérzés a mellkasban, alacsony vagy magas vérnyomás, lassú vagy gyors szívverés, légszomj.
Légzőrendszeri: arcüreggyulladás, hörghurut, tüdőgyulladás, asztma.
Dermatológiai: bőrkiütés, bőrgyulladás, viszketés, égő érzés, arc kipirulás.
Szemészeti: fájdalom vagy égő érzés a szemben, a nyomásérzés a szem mögött, romló látás, úszkáló homályok, szürkehályog.
Egyéb: emésztési zavarok, hasi fájdalom, pajzsmirigy problémák, petefészek-fájdalom, a szárazság ajkaknál, a nyelvnél, szájnál, szemnél, nagy szomjúság, kiszáradás, orrvérzés, belső vérzés, megváltozott cukor anyagcsere, immun rendellenességek, hajhullás, fájdalom a fogakban, a tömések környékén, romlott, csökkent szaglás, fülcsengés.

Hosszú ideje tartó elektroszmog terhelés esetén a következő tünetek léphetnek fel
Növekszik a sejtek degeneratív átalakulása, növekszik az oncogén aktivitás, az immunrendszer meggyengül, gyermekkori daganatok (leukémia/limfóma, agydaganat), felnőttkori daganatok (leukémia/limfóma, agy- és emlőrák), megváltozik a sejtek kalcium ion metabolizmusa, szignifikánsan növekszik a kromoszóma eltérések, a DNS szál törések száma, abnormális sejt szétválás, idegkárosodás, Sklerozis Multiplex, ALS, Alzheimer- és Parkinson betegség, agyi károsodás, Motoneuron betegség.
Melatonin szint csökkenése, alvási zavarok, kialvatlanság, álmatlanság, éjszakai verejtékezés, kimerültség, fáradtság, állandó gyengeség, fejfájás, migrén, koncentrációs zavarok, potencia és termékenységi zavarok, nyirokmirigy duzzadás, pajzsmirigy alul vagy túlműködés, fülzúgás, szédülés, pszichés zavarok, idegesség, depresszió, magas vérnyomás, fejfájás, reumás fájdalmak, emésztőrendszer zavarai, szívritmus zavarok, gyengülő immunrendszer, allergia, vetélés.

Védelmi szolgáltatás
Sugárzások folyamatosan hatnak! Az emberi életre veszélyt jelentő kockázat mértékéhez képest minimális költséget jelent a bemérés, illetve a szükséges védelem kiépítése.

Elsődleges szempont a védőtávolságok betartása!

 • számítógép monitor (CRT) 0,5 m
 • 50 W-os hangfal 1 m
 • parabola antenna 1 m
 • erősítő 1 m
 • rádiós ébresztőóra 1 m
 • adapterek, transzformátort tartalmazó lámpák stb. 1-1,5 m (pl. energiatakarékos izzók sugárzása 12-14 szerese a hagyományos izzóknak)
 • hűtő gép 1-2 m
 • TV készülékek 3 m
 • bekapcsolt mikrohullámú sütő 3 m
 • utcai (400V-os) légvezeték, kötegelt (csavart) kábel 15-50 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell!!!
 • utcai transzformátor állomások 50 -200 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • városi és MÁV felső vezeték és berendezéseik 15-100 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • 35 kV-os távvezeték 50 -80 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • 120 - 400 kV-os távvezeték min 400 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!

A sugárzás külső ritmizáló jelként hat az élő szervezetre, az agyműködést, a légzést, a szívritmust és a vérkeringést befolyásolhatja, a vér fizikai összetételét megváltoztathatja, a sejtek információcseréjét és ezáltal magát az osztódási folyamatot is megzavarhatja. Az elektroszmog által érintett területen TILOS aludni, vagy huzamosan ott tartózkodni, ha a térerő meghalad egy bizonyos értéket. Az elektroszmog emberi szervezetre gyakorolt hatása alvás alatt katasztrofális! Fontos, hogy legalább az alvás helyén még viszonylag kisebb intenzitású elektromágneses sugárzás esetén se kerüljön az ember feje ilyen zónába! A mágneses tér a leggyakoribb előfordulás mellett az igazi veszélyforrás,  és az említett komoly élettani hatások is főleg ehhez az elektroszmog típushoz tartoznak.

Bizonyított, hogy a legtöbb gondot okozó alacsony frekvenciás elektromágneses sugárzás elektromos összetevőjét vagy a rádiófrekvenciás sugárzást viszonylag egyszerűen, míg a leggyakoribb és legtöbb problémát okozó alacsonyfrekvenciás (50 Hz és felharmonikusai) mágneses teret, mágneses összetevőt csak igen nehezen és nagyon drágán, ferromágneses anyagokkal lehet árnyékolni.

Cégünk védekező eszközei közül speciális textíliát, festéket és lemezt alkalmaz, melyekkel gyakorlatilag az összes sugárzást tudjuk árnyékolni.

A körültekintő tanácsadással előkészített megfelelő szintű védelem pedig az eredményt tekintve nem csak az emberi egészség megóvását, de az ingatlan értékének a megtartását is szolgálja.

Költségek

A védelem kivitelezésének költsége egyedi helyszíni felmérés alapján számolható ki, mely a meglévő lokális sugárzási terhelési szintek, vagy az igényelt védelmi elvárások minőségétől függően alakul. Egyszeri beruházás, további üzemeltetési költség nincs!

Kivitelezés

Magas frekvenciás elektromágneses sugárzás ellen - elektroszmog-védelem kivitelezése több építőipari szakmán átívelő összetett tevékenység, melynek során körültekintő alapossággal, műszeres méréses diagnosztikával meghatározandók a védendő teret érintő konkrét sugárzási források, azok jellemzői, és a megfelelő védelmi technológiák. Külső sugárzási hatás csökkentésére nem elégséges a falfelületek árnyékolása, szükség van a homlokzati nyílászáró szerkezetek, üvegfelületek megfelelő árnyékolására is. A felhasznált árnyékolóanyagok mindegyike garantáltan kiváló minőségű. Kizárólag mérési jegyzőkönyvekkel bevizsgált termékekkel dolgozunk (lemezek, festékek, textíliák, fóliák). Alkalmazott technológiánk az elektromos változó térerők (alacsony frekvenciájú), mint pl. a váltakozó feszültség a vezetékekben, acélszelvényekben, berendezésekben, falakban stb., és az elektromágneses hullámok (magas frekvenciájú), mint pl. adóállomások, radarberendezések, mobiltelefonok, vezeték nélküli telefonok stb. nagy felületen való csökkentésére alkalmas. Ezt a megoldást ajánljuk ügyfeleinknek olyan kiemelt helyekre, helyiségekbe, mint pl. gyerek-, háló, dolgozószobák, nappalik, kórházak, rendelők, iskolák illetve óvodákban való felhasználásra.

Alacsonyfrekvenciás elektromos és mágneses sugárzás árnyékolására a legbiztonságosabb technológiák állnak rendelkezésünkre. Mágneses árnyékoló lemezt, tapétát, árnyékolt ajtót, mobil egységekhez sátrakat, árnyékoló védőruhát kizárólag csak cégünknél talál. A megfelelő tulajdonsággal bíró speciális anyagok mérhető védelmet nyújtanak, melyre 10 év garanciát vállalunk.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információ

A www.kami-ker.hu milyen sütiket és mire használ?
Az oldalunkon használt funkcionális sütik megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a weboldal használatát. A weboldalunk böngészéséhez, a funkciók használatához és az oldalon elvégzett műveletek megjegyzéséhez, valamint egyes szolgáltatások működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütiket használunk. Mindig csak az adott látogatás alatt érvényesek, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépről. Weboldalunk működését folyamatosan elemezzük, javítjuk és látogatóink igényeinek megfelelően fejlesztjük. A Google Analytics cookiek-kel információt gyűjtünk weboldalunk használatáról, pl. a látogató melyik oldalt nézte meg, hova kattintott, hány oldalt keresett meg, milyen hosszú volt az egyes megtekintések ideje, milyen hibaüzenetekkel találkozott stb. Fontos, hogy ezek a sütik nem tudják – és nem is akarják – konkrétan beazonosítani a látogatókat (az éppen használt IP címet is csak részben rögzítik). További információt itt olvashat róluk.

Bezárás